PKO Prešov a Teatro Wu:stenrot podpísali dohodu o spolupráci

15.07.2004 Celý región

S cieľom rozšíriť ponuku kultúrnych podujatí v Prešove v najbližších 12 mesiacoch podpísali 14. júla v Prešove predstavitelia Parku kultúry a oddychu (PKO) v...
S cieľom rozšíriť ponuku kultúrnych podujatí v Prešove v najbližších 12 mesiacoch podpísali 14. júla v Prešove predstavitelia Parku kultúry a oddychu (PKO) v Prešove a hudobného divadla Teatro Wu:stenrot dohodu o spolupráci. Jej prvým výsledkom by malo byť uvedenie muzikálu Každý má svojho Leona v sále Čierneho orla PKO v Prešove v dňoch 20. až 24. septembra t. r.

Komorný romantický muzikál je produkčným dielom agentúry Gedur Production, s. r. o. , Bratislava.
Vedúci programového oddelenia PKO Jozef Kačala konštatoval, že PKO bude fungovať ako vysunutá scéna divadla Teatro Wu:stenrot. Podľa neho vzájomná dohoda je \"výhodná aj pre PKO, aj pre Gedur Production a hlavne pre tých ľudí, ktorí budú chodiť na tie koncerty\". Kačala naznačil, že chcú využiť potenciál konateľa agentúry, skladateľa a dirigenta Rudolfa Geriho aj pre spoločné programy v oblasti vážnej hudby, keďže v Prešove je dosť veľa kvalitných hudobníkov. Prezentovali by sa nielen v PKO, ale aj prostredníctvom Teatro Wu:stenrot.
Geri po podpise dohody podčiarkol, že víta možnosť rozšírenia svojho pôsobenia. V talóne má podobné dohody aj s organizáciami v Žiline a vo Zvolene. Do Prešova by mal tohto roku priviezť ešte muzikál Mníšky 2.
Ouvertúrou spoločných kontaktov má byť účasť protagonistov muzikálu Každý má svojho Leona Jarmily Hittnerovej a Martina Nikodýma na súťaži Miss Domaša 2004, kde zaspievajú piesne z tohto predstavenia.
Vrchný riaditeľ poisťovne Wu:stenrot Jozef Gomolčák pri príležitosti podpisu dohody zvýraznil fakt, že spolupráca finančnej skupiny Wu:stenrot s divadelnou inštitúciou na Slovensku je jedinou zo všetkých krajín, kde pôsobí.

(jj)
 

Vyberte región